Summa sidvisningar

måndag 31 oktober 2011

NOVEMBER

Årets sista månad med öppet vatten för oss i Gästrikland. Beroende på hur kall oktober varit så kan det bli fiske hela november såväl som bara några dagar in i månaden. Ifjol kom snön och kylan redan 7 november som gjorde att det blev is på de flesta insjöar. Hösten 2006 och 2009 kunde man fiska hela november ut. Senaste båtturen i öppet insjövatten gjorde jag 06, den 10 december blev det en kall men ganska bra trollingtur på en av de otaliga insjöar vi har.

Jag älskar novemberfisket, ensamt, bistert, kallt, grått, svart vatten och stora gäddor! Om oktober handlar om action och hårda drillningar handlar detta fiske om få hugg, få fiskar, stora tunga gäddor och iskalla händer.

HUR ÄR FISKET I NOVEMBER?
Under denna månad så håller de fångade gäddorna en riktig hög medelvikt, det är sällan fisk under 4 kilo men antalsmässigt så sjunker fångsterna. Om en normaldag i oktober kan inbringa upp till 20 gäddor en kanondag så hamnar man sällan över 10 gäddor i november.

Vattentemperaturen ligger runt 4 grader och det handlar om mycket långsamt fiske.
Jag trollar sällan över 1 knop och maxfarten ligger på 1,2 knop.
Vid spinnfiske är det monoton, mycket sakta inspunna beten som gäller.
En gammal novemberdam på retur, 114cm men inte ens över nio kilo.
GRUNT ELLER DJUPT VATTEN?
Ja på båda frågorna. När temperaturen ligger på runt 4 grader kan gäddan stå överallt. På meterdjupt vatten invid vassen eller på 8 meters djup ute på den öppna fjärden. Du har inte många timmars fiske på dig under dagen och det taktiska upplägget måste vara 100%-igt för att lyckas.

Jag fiskar på max två områden under en dag i november och ju fler dagar jag kan komma ut, ju större är chansen att lyckas, naturligtvis. Men det jag menar är att gäddan förflyttar sig mindre nu, den pelagiska gäddan håller sig kvar i djuphålorna eller runt vissa branter. Då kan du utgå nästa fiske därifrån du hittade gäddan senast.


David L med en mäktig novembergädda, en av blott fyra hugg denna dag.

Kalla fingrar, iskall gädda
LEVANDE BETESFISK ELLER ANDRA BETEN?
Betet ”Numero Uno” är levande betesfisk, få wobblers levererar i de låga hastigheter som skördar flest hugg. Paravantrolling, flötestrolling eller flötmete från ankrad båt är alla bra metoder.

Kan inte nog understryka de stora betena de på 3-8 hg som syns, hörs och lever om. I ett tätt mörtstim så måste ditt bete sticka ut, har du en mört i samma storlek som de som simmar i stimmet, ja du fattar va!


Hi-Los och Zaltar trängs i lådan
Wobblervalet styrs av betets förmåga att gå bra i låga farter, många förordar Zalten och den är bra men för mig har den ännu inte gett mig någon gädda över 8 kilo.
Westins Jätten är fortfarande den regerande och härskande plasten i H2O.
En konkurrent i Strike Pro Giant modellerna har den fått från mig i alla fall.
Den gamla Hi-Lon i 40 grams varianten går fantastiskt fint även i låga farter, oslagbar vissa dagar.
Shadjiggar med lätta huvuden är också ett bra alternativ till wobblers, Relax 9 tum är en lagom munsbit. Kom ihåg att ha en eller två stingerkrokar fäst utmed kroppen.
 November sammanfattar året på något sätt, vemodigt är det den dagen man trailar upp båten och kanske, kanske det var årets sista båttur även om man hoppas på en liten tur till nästa helg och nästa och nästa…

torsdag 27 oktober 2011

NYA WESTINSWOBBLERS

Kinetic har verkligen lagt ned tid och möda på de nya Westinsmodellerna. Den nya Westin Platypus får väl ändå betraktas som en hybrid av Swim Whizz och Zalt. Men gången är magisk och den kommer säkert att locka en del stora gäddor och gösar framöver.

Själv kom jag över ett exemplar av Westin Platypus på Tradera för ett par veckor sedan. I fredags fick den debutera på tafsen. Jag körde en blå-silver på den nedre öglan på skeden, då får den en rullande gång som visar mycket. Premiärgäddan på Platypusen blev en stadig madam på 7,19kg. När första fisken på ett nytt bete är av den kalibern så är det extra roligt. Det har hänt tidigare, när Savagear kom ut med sin 4-play så blev debuthugget en fin vårgädda på 7,31kg.
Spinnflugorna hade samma magiska dragningskraft och det är sällan man fick fisk under 4 kilo på dessa under första våren jag fiskade med dessa.

Här har ni länkar till Kinetics hemsida med korta filminslag om varje nyhet som kommer till våren 2012!

Westin Platypus:
http://westin.kinetic-fishing.com/default.aspx?pageId=141

Westins 19 cm:
http://westin.kinetic-fishing.com/default.aspx?pageId=142

Westin 17 cm mulitjointed:
http://westin.kinetic-fishing.com/default.aspx?pageId=140

Westin mini jerk:
http://westin.kinetic-fishing.com/default.aspx?pageId=132

Fiska på !

tisdag 25 oktober 2011

Två oktoberturer med skapliga gäddor!

Fredagen den 21 oktober
Efter flertalet turer med andra inbitna fanatiker så var det inbokat en fiskedag med endast mina hjärnspöken som sällskap. Livet som gäddjägare har ju onekligen satt sina spår.
Egentligen handlar allting om att njuta av tillvaron och ta alla bonusfiskar med största glädje. Så mycket som jag fiskat de tre senaste åren kommer jag väl inte att få tid med igen på ett tag.
Trots all tid jag tillbringat vid vattnet kommer man aldrig i närheten av de mest inbitna, Hardcore fiskarna de som lägger ner all ledig tid på fiske. Jag har fiskat in mig i väggen i höst och nu får jag släppa på prestationsbiten och bara njuta av de dagar som är kvar innan isen lägger sig.
En härlig höstdag i solsken

Nåväl, en underbar morgon mötte mig när jag klev ner i båten under gryningstimmen, solen skulle göra sitt till för att bjuda på hobbyns framsida.

Snabbuppackning, fram med spöhållarna, koppla upp lodet, på med GPS:en, rigga spöna, plocka fram tänger och våg tillsammans med håven som du själv får plats i…Just ja, utan beten så står du dig slätt och idag är det tydligen bara 150 wobblers som fick vara med, borde räcka till de två tillåtna spöna man får använda?
Som grädde på moset så stod två målarhinkar fyllda med feta mörtar som inte ville något annat än att hamna mellan 1500 sylvassa tänder.

FISKE I SMÅHÅLOR
Planen var att börja i en extremt liten håla och i hålor bor de grymmaste och fetaste gäddorna i alla fall i min fantasi.
Började med en Storm Thunderstick och en Cisco Kid 1800. Efter en timmes körning i fläskhålan kunde jag summera 5 gäddor med en sammanlagd vikt på ja kanske 3 kilo! Härligt, man är het!

Jag lämnade hålan och gav mig ut på större och öppnare vatten. Vattentempen låg på dryga 6 grader vilket är idealiskt.

Fisket blev genast segare och det blev långt mellan huggen. Det var även svårt att hitta stimmen av betesfisk som jag vet lämnat grundområdena. När jag väl hittade dessa stim så fanns det inga gäddor i närheten, inga som var hungriga i alla fall. Nu gick det en betesfisk på ena spöet och en wobbler på det andra. Vid lunchtid så får jag äntligen ett bättre hugg, gäddan hade tagit min mört och rullen fick ge ifrån sig lite lina i början av drillningen. Snart skymtar en femkilosgädda under ytan och den sitter bra krokad. Den vägde 5,55kg och var 91 cm lång, nytt höstbästa!

KÖR SAMMA OMRÅDE IGEN EFTER HUGG
Vänder upp och åker förbi samma område, nu hade jag satt på den nya Westin Platypus på spöet, haken var fäst i den undre öglan och den slingrade sig fram på ca meterdjupt vatten. Smack, redan efter några minuters fiske så har Platypusen irrat sig in i en djävulskäft. Kände snabbt att det var en bättre fisk som bröt ytan direkt efter mothugget för att sedan trycka sig neråt i vattenlagret.
Solen gjorde sitt till för att göra fotograferingen svår

Ett rött sår mitt på sidan på en annars fin gädda
 Wobbler syntes överhuvudtaget inte så här handlade det om hetsätning.
Håvningen gav ju då inga problem och efter lite trixande så var wobblern åter utanför munnen.
Jag såg att det var en välmatad bit men måttbandet nådde bara till 98cm. Vikten stannade vid 7,19kg. En mycket fin höstgädda som fick friheten åter efter ett par mindre bra foton ( soljä...n).
Sedan blir det ett par mindre gäddor innan dagen tog slut.


Söndagen den 23 oktober
Nu var det åter dags och nu skulle Bernt Moberg och Micke Norrbelius med ut. Bernt hade för avsikt att skriva om en av de guider som ingår i Leaderprojektet för Gästrikland. Det skall mynna ut i reportage senare i Gefle Dagblad.
Taktiken var att fortsätta i området där jag snurrade i fredags och skulle det inte funka skulle vi söka oss till andra sidan sjön.
Med fler fiskande i båten så får man ha fyra spön tillhands så vi riggade upp två spön med levande betesfisk och två med wobblers på.

GÄSTERNA FÖRST!
Bernt skulle få ta första bettet och relativt snabbt så har någon fattat tycke för den ena mörten. Bernt kunde snabbt konstatera att det här var ingen vanlig ”Mobergreportagegädda” (De brukar ligga på runt kilot i vanliga fall)
Väl i båten kunde vi konstatera att den vägde en bra bit över fem kilo, reportaget var räddat med en fisk som kunde göra sig rättvisa i macroläget på kameran.
Vi fiskade vidare i den nu ganska byiga vinden, det var svårt att hålla en bra fart för betesfiskarna som inte skulle ge några fler gäddor under dagen.

Bernt skulle av vid tolvtiden så det gällde att få någon till fisk i båten innan han skulle av. Micke pekade på en udde som han ville att vi skulle passera, visst kunden har alltid rätt.
När vi närmade oss så ropar han till, FISK! Snabbt så kunde vi se att den här var av en helt annan kaliber. I min sjö, i min båt, på mitt spö, med min lina och med mitt bete hade HAN storgädda på!

Men det är väl det guider är till för!

Gäddan hade gapat över en Butch 21 cm i färgen Firetiger, en grym wobbler i denna sjö.
Trots att Micke är van att drilla strömgäddor klarade han galant att parera både vågor och två klumpiga medelålders män som ville fota också under drillningen.
Jag håvade madamen som verkligen såg stor ut.

Vi mätte henne till 108cm och Micke trodde på en klar nia, men en annan trodde på över åtta men inte över nio. Det var svårt att få en bra vikt i vågorna, den pendlade mellan 8,5-9 kilo men till slut kunde vi enas om en vikt runt 8,7 - 8,8 kilo. En kanonfin gädda trots allt. Fem minuter senare i samma område var det min tur att drilla och upp kom en ljus gädda på runt 6,5 kilo.
Sedan var det dags att åka iland med Bernt.
Fet och fin, ca 8,7-8,8 kilo med en längd av 108cm tagen på en Butch 21cm Firetiger
Jag och Micke fortsatte fiska fram till fyratiden innan vi bröt upp. Vi kunde räkna in 11 gäddor varav fem var över fyra kilo.
Nu är oktoberfisket över för min del då nästa helg går bort och jag har verkligen inte haft oddsen på min sida överhuvudtaget.
Men dessa två dagar gav lite hopp igen trots allt och kan nu vädergudarna vara på vår sida, dvs oss gäddjägare kan november bli nåt utöver det vanliga!

onsdag 19 oktober 2011

Låt barnen vara med och fiska!

Varje år försöker jag få med mina barn på någon fisketur och en tur som alltid skall göras är kvälls och nattfiske efter gädda och gös. I somras så var vi ute igen och denna gång var det Hannas kväll, hon tog den ena fisken efter den andra. När storgäddan visade sig så fick hon kämpa ordentligt innan den var landad.
Jag anmälde henne till "Framtidens sportfiskare" och nu ligger hennes berättelse ute på Sportfiskarnas hemsida.

Länken nedan:
http://www.sportfiskarna.se/artikelsida/tabid/78/smid/385/ArticleID/709/reftab/136/Default.aspx


Hanna tre år metar
Hanna sommaren 07
Fika innan storhugget!
STORGÄDDA!

Alger tillbaka i Storsjön

I AB kan man läsa att algerna kommit tillbka i Storsjön, denna gröna sörja som var rätt vanlig för några somrar sedan. Tyvärr så vinklas artikeln till fördel och som en snyftare för dessa nätläggare. Man får nätena fulla med alger vilket gör nätena kletiga och illaluktande, och?

Själv anser jag att allt som försvårar för de massfångade redskapen är till sjön och fiskens fördel. Däremot så är det ju tragiskt att sjön återigen inte mår som den skulle kunna.

Varför kan inte reportrar kolla med en sportfiskare hur det är ställt? Alltid skall det vara äldre herrar i den övre medelåldern som inte kan lägga sina massfångstredskap i sjön!

Länk till artikeln finns nedan:

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4011144-alger-tillbaka-i-storsjon

måndag 17 oktober 2011

En jätte bland många mindre

Söndagen var vikt åt höstgäddorna som nu mer eller mindre skulle hoppa i båten självmant hade vi tänkt oss.

Göran hämtade en sömndrucken Berglund strax före sex på morgonen, först skulle vi hämta mört i en av våra mörtstugor som låg ute. När vi var på väg så fick vi snabbt en bil bakom oss. Oavsett vart vi svängde så låg den ett 50-tal meter bakom.
- Jag frågade Göran vem det kunde vara?
- Det står ett P och O och ett L…på bilen…

Visst var det polisen, vi svängde av och stannade. Göran klev ur bilen samtidigt som polisen slog på blålamporna för en kort stund. Göran förklarade snabbt och ödmjukt vårt ärende i denna del av landet. Vi fick öppna bagageluckan och visa polisen att den vita, igenimmade Opeln med prydnadsrost, inte var stulen.
När det var avklarat och mörten var vittjad gav vi oss av för en längre bilfärd. Timmen senare var båten packad och vi gled ut på en solig och lugn vattenspegel.
På väg ut mot nya äventyr!
BETESTROLLING MED PARAVANER
Vi skulle köra betestrolling med paravaner och sjön har vi inte testat tidigare, så det var med spänd förväntan vi sjösatte båten och våra fyra tillåtna spön.
Första timmen gav inget och vinden hade ökat lite utan att för den skull vara till någon nackdel. När vi bytt område så började det genast hända grejor.
De tre första påslagen blev dubbelhugg, så tre gånger står vi och drillar varsin gädda samtidigt!
Görans största av dessa tre orkade tynga vågen över fyra kilo medans jag höll mig till årets höstupplägg, Inga gäddor över fyra kilo!
Vanlig storlek i söndags
Det var blandad kompott, vi fick fisk på både vobblers och levande betesfisk. Framåt 11-tiden hade vi räknat in 12 landade gäddor, ingen riktigt liten men heller ingen sjövarg.
Sedan följde ett par timmar utan hugg trots att vi var kvar i samma område.

Mörtfight
Vädret var lika, dvs blå himmel och svaga till måttliga vindar.

Vi höll oss på djup mellan 7 och 16 meter men vi fiskade betena högt upp i vattenlagret, Görans bästa knep var att köra oblyat med betesfisken 20 meter bakom paravanen.
Göran med dagens största
Mitt bästa bete var en Savagear 4-play i 25 cm storleken.
Båda dessa beten går max en meter under ytan.

TUNGGUNG
Vid tvåtiden så får jag ett riktigt påslag på paravanspöet, paravanen sjönk under och spöet fick släppa ifrån sig lina, det gungade gott när jag tog tag i spöet, men är det verkligen fisk hinner jag tänka?
Nej, det måste vara något annat. Jo det visar sig vara en avsågad gran modell stor som efter fotografering fick gå tillbaka till vattnet.
Man hann få lite puls innan man förstod var som var på gång.
Höstens största, utan tvekan!
Efter det så kom en ny huggperiod som varade fram tills vi plockade upp grejorna vid fyratiden. Det blev till slut 21 gäddor mellan 2 - 4,5 kilo. Mycket action men inte den där stora som man vill åt.

Till helgen väntar ett reportagefiske med Bernt Moberg på GD och ett par semesterdagar skall även plockas ut innan oktobers utgång.

onsdag 12 oktober 2011

Vågen visar vägen

Förr var det kanske inte lika vikigt att väga eller mäta fisken som man gör idag. Ofta blev det en grov uppskattning och ett otränat öga kunde inte skilja på en, åttakilos eller tiokilos gädda.

Avkrokningsmatta, IKEA-kasse att väga i, tänger och naturligtvis våg. Notera att jag alltid har en Super Samsonvåg med ifall batterierna skulle strejka.
Men redan i början på 80 talet kom det riktigt bra vågar och Super Samson med sina fjädervågar blev snabbt populär bland hugade sportfiskare. Även en våg kallad Avon blev framförallt i mete kretsar mäkta populär, som vägde med 25 grams marginal upp till 16 kilo. Den kunde slå väldigt fel ibland men oftast var den riktigt bra kalibrerad.

I början på 2000-talet så gjorde de elektroniska vågarna entré och de blev snabbt relativt billiga, storleken blev också överkomlig att ha med sig ut på sjön.

Jag själv hade väldigt svårt att lita på dessa vågar till en början trots att jag kalibrerade dessa hemma och jämförde med vikter som jag har liggandes, dessa vikter har jag vägt på posten mot krönt våg så nu kan jag själv hålla koll.
I början vägde jag då gäddan två gånger, en gång med den elektroniska och en gång med Super Samsonvågen. Nu har jag slutat med detta då vågarna är mycket tillförlitliga och med den rutin man skaffat sig kan man ju se om den visar åt helskotta fel.

Min senaste våg är en Berkleyvåg som väger exakt på grammet upp till 45 kilo så den kommer jag att klara mig bra med i många år framåt.
Den är oerhört robust och den är lätt att använda. Nu såg jag att den också fått högsta betyg ifrån Sportfiskarna som kollar upp det här med vågar med jämna mellanrum. Gå in på deras hemsida och kolla upp vilka vågar som får godkänt.



Länken har du här:
http://www.sportfiskarna.se/storfisk_registret/Godkändavågar/tabid/591/Default.aspx

 
Länk till Abu som säljer dessa vågar hittar du här:
http://www.eu.purefishing.com/blog/blog-andersforsberg/index.php?entry=3468

torsdag 6 oktober 2011

Oduglig höststart!

Kan man få ångest över sitt fiske så är det krisläge just nu! Jag vet inte vad som hänt, jo det vet jag men en sämre höstupptakt blir svårt att överträffa.
Sammanlagt har det på fem turer blivit åtta gäddor där den största vägt respektingivande 2,4 kg, jo ni läste rätt, 2,4 kg.

Vad är det då som hänt?

Vi tar det från början.

4 september:
Göran och jag skulle sjösätta vår lillbåt i en sjö som vi fått heta tips om stora gäddor. Den måste provas tänkte vi. Sjön ligger några mil utanför Gävle och tidigt på morgonen gav vi oss av. Vi hade även fått tips om en bra plats att sjösätta och låta båten stå kvar på. När vi kommer dit så visar det sig att på den platsen hade man smällt upp två nya sommarstugor! Jaha, vad gör vi nu? En bil åkte förbi som vi stoppade och pratade med, Det visade sig att varje väg ner till sjön var av privat natur och att det inte skulle gå att sjösätta nånstans. Vi ville se det med egna ögon och började åka runt sjön på den smala grusvägen. Mycket riktigt vid varje avtagsväg ner mot sjön så var det vägbommar, låsta sådana. Efter en färd runt hela sjön som inte tog mer än ca fyra timmar så var det bara att ge upp. Vi sjösatte båten i en annan mindre sjö och på två timmars fiske hann man drilla två proppellergäddor. Den sjön har vi nu strukit på vår "lista"

10 september:
En ny dag med nya förutsättningar, jag och David L från jobbet skulle angripa höstgäddorna med trolling. Vi, eller rättare sagt jag hade valt sjö utifrån de teorier jag har, att i de små sjöarna kommer fisket igång snabbare. Jo tjenare, det var över 16 grader i vattnet och vi satt i t-shirt och mådde gott i solen. Gäddorna var som bortblåsta och efter 10 timmars trolling kunde jag bokföra fyra snipor och David nollade. Chockad klev David ur båten utan att ha satt nytt pers eller haft massor av drillningar. Som jag skrivit tidigare så hade David fram till denna tur fått helt fel bild av gäddfiske. När han har varit med tidigare så har vi gått "All In" och lyckats med allt!

17 september:
Göran och jag igen, börjar bli tjatigt, nya vatten och svintidig morgon, men inga gäddor alls de första timmarna. Vinden var lagom, vädret var bra, mina beten var superba, men men...när vi trailade upp båten vid ettiden så hade vi fått upp en handfull smågäddor. Betongkeps!

28 september:
Nu j.... var man laddad. Jag skulle bege mig in i fiendeland och gäddfiska i heta vatten. Här har man vräkt upp gäddor på över 14 kilo under året och nu var det min tur. Semesterdag var uttagen och klockan var satt på 04.00. Allt var packat och klart kvällen innan, så det var enbart kaffekokning på morgonschemat. Väl framme mötte "Mr X" upp med sin båt. Vi skulle ägna dagen åt flötmete och jigga av branterna i jakten på mormors, mormors, mor. Tolv timmar senare låg jag utslagen i gräset och stirrade rätt upp i himlen, torr i munnen, yrslig och fullständigt utslagen. INTE ETT ENDA JÄVLA HUGG PÅ HELA DAGEN.
Berras i Gävle hade 50% utförsäljning på sina fiskeprylar den veckan, mina prylar kunde gå för 80%.

När bilen gled in på gården runt 21 på kvällen och jag som en uttorkad arabisk ökenvandrare klev in genom dörren, så förstår jag att min fru INTE förstår mig när det gäller fiske.
- Hur orkar du? var hennes enda kommentar.

Det tog tre dagar att komma ur gropen.

2 oktober:
Mörtstugan hade fiskat fint hela veckan och jag har baljan full med 2 - 6 hektos fiskar, de man vill ha í jakten på tionde Tian. Nu skulle jag fiska själv, kan behövas ibland. Självförtroendet pendlade någonstans mellan desperat - det här går inte. Trots allt satt jag lugnt i båten och efter en timme kommer första hugget, en höstjätte! 2400 gram! Störst i höst, jubel i båten, lägga ut bilder på Facebook?, ringa Jögga Larsson på Fiskefeber?, kontakta Fiskeriverket om en konsekvensanalys? eller kanske inte.
Det skulle visa sig bli dagens enda hugg och enda gädda.

Man kanske ska sälja grejorna och börja snacka upp gäddorna som Galenskaparna gjorde i ett TV-inslag för några år sedan.
http://www.youtube.com/watch?v=o4Qng-9Thx8

Ha det!

onsdag 5 oktober 2011

Ottnaren-reportage i Fiske För Alla

I förra veckan kom Fiske För Alla i prenumeranternas brevlåda och igår kunde man köpa oktobernumret i affärerna. Vad är det som är så intressant med detta?
Jo, en annan är medverkande i artikeln om Ottnaren, sjön som ligger mellan Sandviken och Torsåker.
Ottnaren är mitt gamla hemmavatten och där har jag fiskat sedan början på 80-talet.

Tidigare i försomras hörde Anders Forsberg av sig och ville ha hjälp med guidning på både Ottnaren och Hamrångefjärden. Anders ville skriva om olika gössjöar runt om i landet och hade fastnat för dessa sjöar. Nu fick vi tyvärr ställa in det första planerade fisket i mitten av juni. Ny dag bokades in i början av augusti men tidsbristen för Anders gjorde att vi bara tog Ottnaren.
Förutsättingarna för att lyckas med fisket var tuffa, fisket hade dippat rejält under augusti och man kände en viss oro att inte kunna leverera!

Jag har alltid exprimenterat vid mitt fiske och vill gärna prova nya beten, metoder osv, allt för att fånga drömgäddan eller drömgösen. Min största gädda på 14,16 kg tog jag på ett propellertackel hösten 2005, där var jag tidigt ute med dessa tackel. Jag hade läst om detta i några danska fisketidningar och beställde proppisarna ifrån en dansk fiskebutik då dessa var svåra att få tag på hemma i Sverige.

Nu när man hade Anders i båten så hade jag bestämt mig för att prova Abus Hairy Killer till göstrollingen. Hairy Killer är ju ett bete som Anders själv varit med om att ta fram. Under vertikalfisket så föredrar ofta gösen stela beten med minimala rörelser. En trollad HK skulle ju gå ganska rakt i vattnet men med små, små rörelser ifrån de pulserande zonkerstriperna.
Mycket riktigt bara 10 minuter efter man sjösatte ide´n så högg det och en fin gös fick posera framför Anders kamera.

Vi hade en mycket trevlig eftermiddag i båten och vi får se i framtiden om det blir några fler tillfällen att fiska ihop.
Omslaget
Cool bild på rulle och spö!
Även de fula fastnar på bild