Summa sidvisningar

tisdag 4 december 2012

FANTASTISK MÄSSA I UTRECHT

Så är helgen över och mässan med den, en fantastiskt rolig och utvecklande helg tillsammans med en hel del tokroliga människor och bekantskaper.

"Sweden Fishings" monter gjorde intryck på många helt klart och att få vara en liten del av denna jätte apparat var otroligt inspirerande.
Jag har ingen aning om besöksiffrorna när detta skrivs men känslan var att det överskred 6-7000 besökare om dagen.
Lördagsmorgon utanför mässhallen
SPORTFISKE I EUROPA ÄR STORT
Intresset översteg min vildaste fantasi och min knaggliga engelska har fått mycket utrymme i montern. Vi slogs mot reseländer som Norge och Irland mfl men visst har vi ett jätteläge att locka fler turister till vårt vackra land, vi har sjöar så det räcker och blir över, jag lovar!

Hetast på mässan var i nämnd ordning, predatorfiske, karpfiske och mete efter vitfisk, har väl sällan sett så många spön över 10 m, monterade och demonstrerade för besökare.
Sedan var havsfiske något som många ville sälja in och först därefter kommer förfrågningar angående ädelfisk.
Något för oss att fundera över som vill sälja in fjällen och våra fina ädelfiskar, det finns annat som lockar mer.

Sportfiskebåtar i massor stod på rad
FREDAG
Klockan stod på 03.30 lokal tid i Gävle när jag klev upp i det då precis startade snöovädret. Fy f.. för snö.
Men taxi till stationen och tåg till Arlanda Airport och på ett av de krisdrabbade SAS-planen för avfärd mot Amsterdam.
Landar i ett grått men betydligt varmare Holland. Inga problem att hitta till tågstationen och biljetter löstes i automater. Måste säga att på det mesta är det enorm bra logistik i detta land och det är enkelt att transportera sig.

Anländer till Utrech strax före elva och från centralen är det 200 meter till hotellet och 400 meter till mässhallarna, man såg både hotellet och hallen ifrån toppen på rulltrappan vid tågstationen. Skönt.

HETLUFTEN DIREKT
In i hetluften direkt och trots att det var bara var första timmen som hunnit vara öppet var det mycket folk i köer in i mässan och många som redan var inne och klämde på grejor.

Vår strategi ifrån Gästrikland/Hälsingland var att sälja in vår broschyr som helt klart var en av mässans snyggaste och innehållsrikaste. Där hade vi våra paket tillsammans med boendeanläggningar som vi samarbetar med.
Från Hälsingland hade man skickat projektledaren Stefan Barenfeld som var en kanoncool kille med härlig inställning till livet och fiske!
Micke Norrbelius ifrån Gävle Fiskeredskap som är vår projektledare var också med, en annan galen man...

Omslagsbild på vår katalog

Översikt över boenden och guider

Kratte Masugn med omnejd

Lite annat än fiske att erbjuda
Till de som var intresserade gavs en detaljerad bild av vårt område och vad vi hade att erbjuda tillsammans med ev kund.
Fredagen gav en hel del förfrågningar och ett par offerter gjordes iordning. Skönt med en bra start första dagen.
Vi avslutade kvällen med gemensam middag och gedigen genomgång av lokala drycker på en grekisk restaurang som verkligen bjöd upp till både dans och sång. Vid 01.30 stupade man i säng efter ett hektiskt dygn!


En än så länge pigg man i yngre, övre medelåldern...
LÖRDAG-SÖNDAG
Klockan ringde väl tidigt efter gårdagens ambitiösa nöjen. Men nu väntade en lördag som verkligen blev lyckad, vi körde på än bättre än under fredagen. Många kunder kändes riktigt intresserade och vi fick lämna ut några till offerter medan en del skulle höra av sig efter mässan.
Söndagens besökare bestod av flera barnfamiljer som var ute och letade semesteralternativ och då gällde det att ha lite olika alternativ i bakfickan.

21.20 på söndagskvällen landade man i ett iskallt Sverige igen. Tur att det bara hade kommit en halvmeter snö och det inte var kallare än -21.

Men det var en trött Berglund som stupade i säng vid midnatt och en ny arbetsvecka väntar på menyn!

Mässans märkligaste?! En karpsäng som den får vila i medans man gör iordning våg...
Kom inte och säg att karpfiskarna är ett eget släkte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar