Summa sidvisningar

fredag 3 juni 2011

Morgonpass med fina gäddor

Sommaren är här men gäddorna står kvar inne på grundvattnet, tempen ligger på ca 16 grader i vattnet inne i de flesta vikarna. Det har blåst rejäla syd-sydvästvindar i ett par veckor nu så gäddorna är inte svåra att hitta. Svårigheten ligger ju i att få dom att ta på våra beten.
Tog ett morgonpass i torsdags mellan 05.00-09.00 och det blev 5 fina gäddor där den största var 104 cm lång och tyngde vågen till 7.44kg, välbehövligt då jag verkligen inte fått till det på senare veckor. Men så är ju fisket, rätt som det är så lossnar det.

McTail i lysfärgen som man själv fått vara med och ta fram tillsammans med Svartzonker
Utöver de gäddor som håvades så hade jag säkert 6-7 hugg där ett par släppte under drillningen.
Morgonens sista gädda tog på en nyinköpt "galgspinnare" från Savagear som jag svepte in i näckrosbältet, vevade på några sekunder innan det blev livat i vassen och en fin femkilosgädda kunde bordas, första kastet med nytt bete och utdelning direkt, så då får den väl nya chanser nästa gång.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Har stött på lite problem med gäddfisket nu.. Tänkte att du kanske kan ge lite goda råd åt mig. Jag har fiskat gädda nu på våren mestadels i en å och riktigt ute vid åmynningen. Har fått flera 5+are där, och har landat närmare 40 gäddor där i vår. Problemet är att jag inte längre hittar de större firrarna. Var hittar du dem denhär tiden på året..? Jag fiskar alltså på finska sidan (rakt över från Umeå) i skärgården. Ska jag börja söka de större vid friliggande grynnor nu redan eller ligger de fortfarande på grunt vatten..? Tack för hjälpen! :) Skitfiske!!

  SvaraRadera
 2. Det mesta beror på vattentempen, upp till 16 grader så håller dom sig på grundare vatten. De största brukar lämna sist...
  Svårt att säga när man inte annars vet hur det ser ut hos dig. Jag tror du kan köra på i samma område ett par veckor till innan de går ut på grynnorna.
  Lycka till!

  SvaraRadera