Summa sidvisningar

måndag 15 februari 2010

Godislådorna del III

Ibland måste/behöver man söka gäddan och gösen på djupare vatten och i den vänstra delen av boxen så finns det beten som täcker vattendjup på ner till ca 8 meter. Till höger så ligger det beten som fiskas betydligt ytligare men är lite större, upp till ca 20 cm.


Bomber 26a är den största djupgående storleken som Bomber har i sitt program, kan fiskas på väldigt kort lina ca 10 meter men ända slå sig fram på 5 meter, och det mina vänner gillar gösen i mina vatten. Brutala hugg på kort lina och håller du spöt i handen krävs det bra batterier i pacemakern! Med längre lina så kan du pressa ner den till 8 meter. Xm7 en klassikerfärg som fortfarande efter ca 20 år i vattnet fortsätter att fånga gös, på gös, på gös och gädda.

Big Mac är en amerikansk wobbler som går lite grundare ner mot 5,5 meter med tunnare flätlina, hård tät gång som gillas av alla därnere, måste finnas i lådan.

Cotton Cordells smala men fina göswobbler plockas fram när gösen jagar pelagiskt över större vattendjup. Gösen stiger högt för att smaka på plasten. Grå-silver och Blå-silver har funkat bäst. Mycket bra och stabil kamrat.
Salmo Whitefish har en fin stadig gång och plöjer fram på ca 3 meter, fångar mest gädda.

Till höger ligger det både hemmagjorda och köpebeten, Savagears 4-play är en otäckt bra wobbler, både som swim and play och i liplurevarianten.
Bomber 17a en större variant av välkända 16a, när gäddan vill ha lite större mellanmål har också sin givna plats.

De hemgjorda varianterna är båda långsamt sjunkande och rullar fram på ett fantastiskt fint sätt, fångar gädda i kallt vatten, framför allt den gulgröna med svart rygg, mitt kanske bästa hemmapul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar