Summa sidvisningar

torsdag 5 juli 2012

FULLMÅNE OCH GALET FISKE!!!

Som jag förutspådde så blev det en återigen en dag med fantastiskt fiske när månen var full. Jag och grabben var laddade till tänderna med spön, beten, drickor, mackor , godis och korvar inget skulle förbises.

VATTENFYLLD SKORV
Lillbåten har legat på sin plats i två månader nu sedan vårfisket avslutades, så det var en vattenfylld skorv. Myggen, bromsarna och värmen gjorde sitt för att sänka stämningen, men inget kunde stoppa oss denna dag vattnet tömdes på en svinblink!

På väg!

Alla vill inte fiska
Resan ned till sjön avnjöts i solen och Davva gick loss på kameran och fotade det mesta på vägen, hästar, grisar, kossor hamnade i linsfokusen. Snart skulle minneskortet fyllas med feta gösar men det visste vi inget om ännu.

En lugn Davva vet inte vad som väntar...Vi närmar oss
Sjön låg i princip spegelblank när vi var framme och vi gjorde iordning grejorna och började vårt fiske i en djuphåla som producerar fina gösar, problemet är bara att nätmarodörerna vet om detta också. Allt för ofta får man byta djuphåla för näten ligger allt för tätt för att det skall vara givande. Men till min förvåning så var det nätfritt, vi hade chansen att få vara själva någon timme innan hålan skulle fyllas med färglada bojor och dunkar.

JÄTTEHUGG DIREKT!
Efter två minuters trolling så kommer det första hugget på mitt handhållna spö, ett stenhårt hugg och så blir det tvärstopp, inte en gungning eller skakning i spöt!
-Nu du Davva, har jag en gris på!
Gäddan går stenhårt åt sidan samtidigt som linan lämnar min hårt ställdaC3:a, ojojoj.
Nu bytte gäddan taktik och den kommer snabbt upp mot ytan och på den spegelblanka ytan ser jag hur gäddan plöjer fram i ytvattnet! Jag inser att hon kommer att försöka hoppa och skaka bort min 21 cm Butch så jag trycker ned spötoppen under vattenytan så mycket jag kan men med drygt tjugo meter lina blir det en marginell åtgärd,. Sekunden senare kommer luftsprånget, högt och med ett mycket imponerande gap skakar gäddan med sin fulla kraft och det lyckas, Butchen lossnar ur munnen och vid nedslaget så slår gäddan igen och vrider ned kroppen under vattnet och är borta...

Jaha så kan det gå, det är svårt att bedöma vikt på håll men inte ett gram under 8 kilo var känslan, kanske större ändå. Men det kommer nya chanser. Davva var mäkta imponerad av skådespelet och blev än mer taggad.

DAVVAS EFTERMIDDAG
Det var startskottet på en makalös huggperiod, men inga gäddor utan det var gösarna som ville ha eftermiddagsfika.
BAM! På Davvas handhållna spö där en Bomber 26a i XM7 skulle börja skörda och upp kommer en trekilosgös, nytt pers på första hugget.
Första över tre kilo

Redan nu stod det klart att det var en enda färg som gällde, gäddan hade gapat över min Butch i flourtiger och gösen över en likadan på Davvas handhållna. så på de spöna som satt i hållarna valde Davva en i samma färg men på en Westins Jätte och jag fortsatte med Butchen och bytte till ett djuptackel med en Bomber 16a i linändan.
Men återigen så är nästa hugg på Davvas sida, WJ-spöt bugade djupt och Davva kan efter ett par minuter åter höja sitt Pb på gös till 3.78kg!

Den ska upp, under ett leende
Jag hinner emellan med mitt enda hugg denna eftermiddag och en liten halvkilosgös kanar upp i ytan.

Andra personbästat
Vi hinner bara igång igen när Bombern ettriga gång letar upp en grov gös på sju meters djup, tungt, tungt stångas den innan Davva bryter upp gösen och efter lite vattenstänk ligger en ny fin gös i håven aningens större och visst, 3,87kg och ännu ett personbästa.


Jag byter ut Butchen på mitt handhållna och letar fram en till 26a med samma färg men kryddat med lite guldglitter. 
Tredje perset
Vi puttrar vidare och med jämna mellanrum så drillar Davva gös och jag håvar. Mina spön verkar vara rotenonbehandlade.

Så kommer storhugget på Davvas WJ, han får knappt ur spöet ur hållaren och det är en fin gös som stångas i frivattnet, när den håvas står det klart att det tjugo minuter nygamla pb;et kommer att ryka!
En vacker hona på 4,55kg och ca 75 cm.


Avslutningen på en grym gössvit av en cool kille
De tre tenorerna!
DET FORTSÄTTER EN STUND TILL
Från klockan två till sex drar Davva 11 gösar och två gäddor varav en på nästan fem kilo, jag har haft två hugg...då vrider sig vinden till ost och den ökar samtidigt som det mulnar på. Det slutar att hugga direkt, inte en känning har vi de närmaste två timmarna.
Vi byter plats och avslutar i en annan del av sjön medans vi trycker i oss lite korv och smågodis.
Jag byter till lite mörkare drag och vi kommer överrens om att hålla ut till tio.
Vid halvtio är det äntligen min tur igen, ett fint hugg skvallrar om en gädda och inte gös och visst en gädda på närmare sex kilo kan håvas, under tiden så ser jag att spöt i hållaren är på våg att glida ur så jag drar tillbaka det i hållaren. Då rycks det ur hållaren och det var tydligen fisk på, spöt försvinner för en stund under vattnet innan det dyker upp igen. Jag får backa båten och åka efter spöt, jag får tag i det och kan drilla en till på ca fem kilo. Davva får håva med den andra gäddan i nätet så det blir fullsatt en stund.

Två gäddor i samma håv
Häftigt nu skulle det bli dubbelposering med två finingar, jag letar fram kameran och medans Davva håller i håven. Då bestämmer sig den mindre för att dra, den gör ett elegant luftsprång och landar utanför håvkanten och försvinner.
Efter det så plockar vi ihop grejorna och vi kan nöjda bege oss hemåt under sommarnattens leende!

På väg hem efter en härlig dag
Solnedgång
Återigen har erfarenheten och statistiken visat att under vissa förhållanden så stämmer fisket otroligt bra. Det är inte bara nackdelar med att åldras...

8 kommentarer:

 1. Sitter å bara ler. Sjukt kul fiske! :)

  SvaraRadera
 2. Håller med, riktigt skoj. Kör hårt själv i sommar!

  SvaraRadera
 3. Har hittat din blogg och måste säja att det är en trevlig läsning. Måste bara fråga om du djup tacklar alla dina wobbler vid trollning. För det händer ju inte så ofta att gösen kommer upp till ytan mitt på dagen. Eller har du knep för detta också. Westin jätte går bara ner till 3-4 meter

  SvaraRadera
 4. Vilka firrar!
  Bara att gratulera!

  // Totte

  SvaraRadera
 5. Jag kör Westins Jättarna oblyat, det är dåligt siktdjup i detta vatten och wobblern försvinner efter ca en meter. När gösarna jagar aktivt så går dom högt upp i vattnet även under dagtid. 05-11 och 15-20 anser jag var de hetaste perioderna under sommaren. Kör hårt!

  SvaraRadera
 6. Själv fiskar jag i fegen. Klar sjö. Hur tänker du vid färgvalet på wobbler.

  SvaraRadera
 7. Själv fiskar jag i fegen. Klar sjö. Hur tänker du vid färgvalet på wobbler.

  SvaraRadera
 8. Hej
  I klara vatten skulle jag utgå ifrån lite mer naturfärgade drag, typ abborre, blå-silver, grå-silver, svart-silver, skitmört. Men det är inte helt fel att köra neonfärg om detta slår fel!
  Lycka till!

  SvaraRadera