Summa sidvisningar

måndag 4 april 2011

Nymåne suger

Tog isen i besittning, förmodligen för sista gången denna säsong, och det blev ett svagt resultat. Hade grejorna klara vid 06.00 och det föll ett lätt regn från en gråmulen himmel.
Vid 06.30 kom första fället och det var en liten, liten gädda som snodde min största mört...

Tyvärr visade sig det bli vardagsmat under förmiddagen, de fem första vägde väl inte 5 kilo tillsammans.
Jag har ofta dåligt fiske runt nymånen både dagarna före och dagarna efter och så även denna gång.
11.50 kom ett fäll och när jag kom fram till spöet så rann linana av i stadig fart vilket många gånger tyder på större gädda. Lite bättre kändes den vid mothugget och jag hade ingan större problem att drilla fisken.
Den vägde 4.6 kg och fisk friheten åter direkt efter vägning. Jag bröt upp strax efter och begav mig till en annan plats för lite gäddmette i öppet vatten under eftermiddan.

Platsen är väl infiskad av mig sedan tidigare och det finns potential där. Vattentempen hade stigit till 2,1 grader så vårvärmen börjar göra gott åt vattnet. Men 4 timmar senare hade jag fiskat mig igenom platsen ordentligt och inte haft en enda tendens till hugg.

Nu packar jag ner vintergrejorna och vässar krokarna på mina beten istället för nu skall det fiskas från båt hädanefter.

De sex ispassen jag hann med från isen lockade fram tre gäddor över 7 kilo, helt ok resultat och jag har heller inte haft nån större på kroken heller. Det var inte många fäll jag missade så tacklen och grejorna i övrigt har funkat bra.

2 kommentarer:

  1. Började precis som för dig, små svarta gäddor högg hela morgonen, alla medelgäddor mellan 5-7 kilo var som bortblåsta och vi trodde det skulle bli en riktig skit dag. Men (sista) gäddan som högg vägde 11.7kg, 118cm, då var klockan 07.40. 09.10 var det dags igen, 20 meter bortanför den platsen högg hon igen å var lika pigg denna gång. Riktigt kul efter allt slit med tidiga mornar och för tjock is. Nu får ismete spöna samla damm till nästa år =)


    Mvh Mattias

    SvaraRadera
  2. Det är bara att buga och bocka för den finfina gäddan, lycka till nu när det är öppet vatten igen.

    Dennis

    SvaraRadera