Summa sidvisningar

tisdag 1 juni 2010

Skön sista majkväll

Det blev ett kortare pass igår kväll mellan 17-21.30. När jag rodde ut på vattnet så var det med höga förväntningar på platsen. Det blåste lagomt hårt och det behövdes eftersom det var klarblå himmel.
Djupet pendlar mellan en knapp halvmeter till ca en och en halv meter så det är grundgående beten och spinnflugor som gäller.


Jag varierade mellan jerkspöt med Salmo Sliders eller Buster Jerk i shallowmodellen på tafsen och med spinnflugor på haspelspöt. Efter 40 minuters fiske så smäller det till rejält i grejorna och en större madam har anfallit min gayvariant av spinnflugan ( rosavit ), trots en slirbroms ställd i botten så tar den faktskt några meter lina i första rusningen och min Okumarulle låter ohälsosamt plågad. Sen hinner jag lätta lite på bromsen och då kommer hon upp över ytan och slår våldsamt med huvudet innan hon börjar simma emot mig, jag får veva in i expressfart för att få kontakt igen och precis när jag känner tyngden igen så släpper flugan sitt grepp! Fy F.. i H.....s f..! Det var en klar meterfisk, ingen tia men säkert runt 7-8 kilo. Nåja jag får fler chanser i år var så säker.


Det är ett ojämt fiske, inte ett hugg på en timme ibland och så 2-3 hugg på vissa fläckar osv. Det blir fem gäddor totalt men tre st tappas under drillning och utöver det så hade jag 4-5 påslag utan bättre resultat än några fjäll som fastnade på kroken.

Kvällens största vägde 4.25kg

2 kommentarer:

 1. Hej esoxhunter
  har lite frågor angånde spinfluga har köpt
  i-fishflugor och fiskat lite med men tycker inte att jag fått in tekiken riktigt så undrar om du har några tips man ska tänka extra mycket på.
  och även när du fiskar med dom typ sekt fiske grunt, kallt i vatnet osv..
  o vilken färg har funkat bäst för dig. jag fiskar mycket i örtegötlands skärgård o en del insjö
  Mvh Dagingo tyck för myckt kul läsning

  SvaraRadera
 2. Se tidigare blogginlägg om fiske med gäddfluga ( april-10 ). Bästa färgerna för mig har varit rosavit i klart väder och papegojfärgad eller gullila i andra förhållanden.
  Tack för berömmet!

  SvaraRadera