Summa sidvisningar

söndag 23 maj 2010

Slöfiske och kartläggning av vatten

En veckas solsemester på Cypern fick mitt sargade knä att kännas lite bättre och efter att ha kommit hem välbehållna i fredagskväll så kunde jag inte hålla mig ifrån lite fiske i lördags.
Lördagen badade i sol och dryga 20 grader, inte det bästa vädret precis men det var bara skönt att komma ut på sjön igen. Jag fiskade på grynnor och branter i närheten av gäddans lekplatser men det var svårfiskat. De som högg var halvkilosgäddor som fortfarande hade sår efter leken på kroppen och efter några timmars nötande så bytte jag inriktning.
Sjön jag fiskade i har jag inte riktigt kartlagt färdigt. Jag har en handburen GPS en Colorado 300 med friluftskartan inlagd. Med den så ser man alla öar mm på sjöarna man är ute på. Till det så kartlägger jag 6 meterskurvan på sjöarna med ekolodet, sen markerar jag en Waipoint varje tvåhundrameter runt djuphålorna. Jag slökörde runt med båten i 8-10 knop och kunde markera ut ett gott antal WP runt sjön innan jag var färdig. Nu så har jag ett betydligt bättre grepp om hur djuphålorna är belägna.( Se inlägget om "Kartlägg dina hemmavatten" ) Sen avslutade jag med att kasta på en djupare grynna som jag misstänkte skulle kunna vara ett tillhåll för gösen. Mycket riktigt på första kastet så högg en mindre göshane på min ilsket gröngula Relaxjigg. Men sen nötte jag på i en timme till utan resultat. Nu väntar en rolig tid med fiske efter gös och målet är att kliva över femkilosstrecket igen, det var ett tag sen nu.

1 kommentar:

  1. kul läsning!
    skitfiske på dig!
    -M
    http://caesarlures.blogspot.com/

    SvaraRadera