Summa sidvisningar

torsdag 12 november 2009

HÖSTWOBBLERS Del 2

Wobblers med hög profil är ibland ett måste

I vatten där braxen är en vanlig vitfisk så vill gäddorna gärna ta ett bete med en högre profil. Dessa beten visar mycket av sina sidor och skall efterlikna bytesfisk med en högre profil.

Rapala Super Shad Rap är numera en klassiker bland hugade gäddfiskare och många exprimenterar med att blya betet för att få det rätta hänget. Även jag har ett par "svävande" varianter och de fångar mycket gädda i stoppet.

Salmo Fatso med en tail bak är en bra wobbler när gäddan jagar högre upp i vattnet då den inte går djupare än ca 3 meter i den sjunkande varianten. Är gäddan på jakt stiger den gärna medd öppen käft och mer eller mindre slukar Fatson.

Berley Frenzy har en 18 cm variant i suspending som jag nyligen börjat fiska med, den har en hög profil och har en stadig gång, en riktgt brett register i fart har den också. Den tror jag mycket på framöver.

Salmo Skinner visar ju massor av sida i originalutförande, jag tycker den har för hög flytkraft och det krävs en hel del bly för att få den svävande eller lätt flytande. Med bly i buken så får den en lugnare gång men med mycket sida ändå. Även denna wobbler kan gäddan stiga högt och ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar