Summa sidvisningar

torsdag 4 april 2013

VÅRVINTERSATSNINGEN DEL II

Host, host, snörvel, snörvel, va fasen la jag Alvedonen!

Så kan man kort, summera påskhelgen.
Det bidde inget fiske då influensan slog till med full kraft på torsdagskvällen. Man låg nedbäddad hela helgen och var knappt kontaktbar fredag och lördag.


Påskgodis

LÅNADE UT LITE MÖRT
Mina fiskekamrater gjorde allt för att själva kröna vårvintern med någon bastant göshona och en del gick så hårt fram att mörten tog slut, varvid jag fick assistera med några av mina sumpade mörtar mot slutet av helgen.

Det var väl det närmaste fiske jag kom under helgen att håva upp några mörtar till Mr X...


BÅTPROJEKTET
Däremot så börjar det falla på plats med diverse tillbehör till båten.
Jag har inhandlat två Tempresstolar med snabbfästen som kommer skona ryggen under långa vertikal och trollingpass för både mig och medfiskande.
Den längst bak skall monters på en rail som gör att jag kan flytta stolen i sidled, inköpt på Eggers Webshop ifrån Nederländerna.
Rail som fästes på aktersätet och på det ett snabbfäste till stolen
Jag håller också på med att göra ett nytt stuvutrymme fram i båten och har ett par lösningar på gång. Där skall batterier och annat få plats.
När jag köpte in min nya E-Tec förra våren så blev båten lite tyngre bak och jag vill fördela om tyngden med två batterier fram istället för längst bak. Nytt batteri är inhandlat som skall tåla djupa urladdningar.


Tempresstol med snabbfäste, enkelt att ta med sig efter fisketuren
 Därifrån skall det dras sladdar med snabbkoppling till elmotorn och ekolodet och allt skall göras så det är lätt att montera bort då jag inte har båten i något garage eller liknande.

Mitt nya Lowrance Elite-7 har det fingrats på under några kvällar och jag kommer att bli riktigt nöjd med det köpet.
Alla waypoints ifrån min handburna Gramin kunde överföras till enheten på ett minneskort och det var skönt att slippa göra det manuellt en efter en...

Min nya lekkamrat
3 kommentarer:

  1. Bästa bloggen! Keep it up!=)

    SvaraRadera
  2. Kul att du uppskattar bloggen, kör hårt i vår!

    SvaraRadera
  3. Vart lite sugen på en sån där glidskena..Men jag kan inte hitta eggers på nätet.Har dom nån speciell sida med annat namn..Tacksam för hjälp..

    SvaraRadera