Summa sidvisningar

tisdag 20 december 2011

Höstens bete

Konkurrensen var väl inte så där jättetuff. Fisket blev klart sämre än mina förväntningar var inställda på.

Men så är fisket, man kan inte tro att allt skall gå som på räls. Visst är kunnandet och rutinen en enorm fördel i fisket men du behöver tur också. Utan tur i fisket så kanske det inte blir det önskade utfallet.

På betesfronten väller det in nyheter och det gäller att kunna sålla. Ha ett bra grundutbud med wobblers du vet fungerar, typ Westins Jätte men fiska med nyheter och verkligen ge dessa chansen.

I år så la jag till två beten i arsenalen nämligen Storms nya magnumwobbler Giant Flatstick. Denna wobbler har en grym vickande gång och ser stekheta ut. Än har de inte levererat men det är en tidsfråga.
Den andra nyheten är Westins Platypus som jag kom över ett tidigt exemplar av på Tradera.
Platypusen är förvillande lik den klassiska SwimWhizzen i utförande men med en tydlig skillnad, den är nämligen sjunkande.

Första provturen resulterade i en sjukilos gädda och det är alltid bra om en ny modell plockar upp de bättre exemplaren ifrån djupet. Den fortsatte att fiska skapligt och den kommer få många fler timmar än den uppvärmning jag haft med den i höst.

Men det är svårt att peta Westins Jätten från tronen, den fixar det mesta. Men en stark motkandidat är CWC:s Strike Pro som har visat framfötterna tidigare år. Den är lättfiskad och finns i flertalet varianter och storlekar.
Jag kör mest med den största modellen och den fångar bra när gäddorna går lite djupare.
Höstens största gapade över en Strike Pro modell djupgående.

En annan klar favorit är Savagears Butch i 21 cm utförandet, det är en riktig dräpare och den plockar både stora gäddor och gösar. Höstens färg i grumliga vatten blev en Firetiger. Annars har blå-silver levererat i alla slags förhållanden. Butchen går bra i farter ned mot 1,2 knop sen kan den tappa wobblingen, men jag har fått fisk i under en knop så den lockar fast den tappar gången. Det här med hur betet skall röra sig är kanske värd en egen artikel.


Butch firetiger 21 cm, Strike Pro blå och Platypus blå-silver
 Förra hösten var min vän Göran ute på gäddtrolling under senhösten. På ett av spöna satte han en gammal Killer i den största storleken. Den fångade flera gäddor och fina sådana. När Göran skulle kolla gången på den bredvid båten så ser han att den går spikrakt i vattnet, inte en tillstymmelse till gång. Han blir lite förbryllad men låter den fortsätta fiska och han fick ytterligare några hugg på Killern!

Kanske morgondagens beten mera sveper fram i vattnet utan att ha en egen inbyggd gång som en del jerkbaits, här finns det mycket att lära sig och utveckla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar