Summa sidvisningar

söndag 13 november 2011

Heldag med grabben

Storskrakarna har samlat sig och funderar på att dra söderut
Dottern hade danstävling i Falun så Davva och jag hade en heldag för oss själva, vad göra? Jag sålde in fiske på dagen och bio på sen eftermiddag. Det räckte för att han skulle tända på alla cylindrar. Vi tog samma vatten som senast då jag var ute med pappa. Pohlman hade lovat solsken mellan dimmolnen men det blev det icke.

Det var grått och mulet hela dagen, vattentempen hade sjunkit till ca 5,5 grader fortfarande varmt vatten för att vara i november. I måndags gick gäddorna ytligt och de flesta var ganska tomma i magen, så icke idag. Varje gädda i båten spydde upp småabborrar, snorgärs och andra småfiskar. Magarna var proppfulla och de var runda och goa. Det verkar som om alla gäddor ger allt för stundande vinter.

Ut på djupet här får vi inga hugg!!!
Ytfisket funkade inte alls utan djup på 4-6,5 meter på betena funkade klart bäst. Vi fiskade på mellan åtta till 13 meters djup och letade efter stimmena som var täta senast. Trots flera vändor i djuphålan så såg vi inte ett enda stim, märkligt. Trots att det var tomt på lodet så stod gäddorna kvar men än mer samlade än senast. De hade tryckt ihop sig på det allra djupaste vattnet. Varje gång vi kom över 10 meter fick vi hugg.

David fattade snabbt och gav mig uppmaningar så fort vi kom in lite grundare, - pappa nu får vi ingen gädda vänd tillbaka på det djupa vattnet!
Vi började med ett trippelhugg efter en halvtimmes fiske, så David fick det körigt då han skulle ta första nappet, nu blev två drillningar samtidigt med mig emmellan.
David med en fyrakilos
Fisket var precis lika bra som i måndags och trots att vi bara fiskade mellan 09.30 till 14.00 så fick vi 14 gäddor med 8 missade.
Tyvärr tappade Davva sin största som låg runt fem kilo precis vid håvkanten men han var nöjd ändå. Min största för dagen var en på 5,5 kg. Davva vann internmatchen med 9-5.
Vi rundade av dagen med en kanonfilm. Tintins äventyr! Här snackar  vi matinéäventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar