Summa sidvisningar

fredag 25 november 2011

DECEMBER

Är det en fiskemånad överhuvudtaget?
Visst är det så, men för mig är det en period av låg aktivitet. Höstfisket har krävt sitt och man behöver break från fisket för att det åter skall kittla i fiskenerven.

Jag laddar istället upp med att plocka fram ismete - pulkan, flyttar över rullarna till ismete - spöna. Gör nya ismete - tafsar mm. Plockar undan alla grejer för öppet vattenfiske utom gäddmetespöna.

Men skulle det bli dagar med blidväder och något rinnande vatten öppnar sig så tar jag gärna några bonustimmar en helgmorgon. Öppet vatten slår trots allt en istäckt sjö.

Gäddmete i december med levande bete, oops en öring!
Sjöarna är i vårt närområde är på gång att frysa till och vi kan ha perioder med varken bärbar is eller öppet vatten. Man tvingas ibland till att ligga lågt.
Vid isfiske så fiskar jag gärna ensam och jag vill ha säkra isar att bege mig ut på. Att krypa fram och drilla gäddan med vatten som pumpar upp ur hålet är inget för mig.

 TRÖGT I DECEMBER
Således så är mina decemberfiskar inget att skryta med, men jag tänkte att det skall bli bättring på det denna höst då det varma vädret gör att det är isfritt överallt just nu.
Ifjol under V47 vräkte snön ned dagligen och veckoslutet hade ca 55cm snö kommit ned!
Blankis och tio+ gädda för Magnus
Skall bli intressant att se hur många helger till som blir tillgängliga, jag tror på båtfiske även om två veckor dvs 10-11 december!

Det är korta dagar och fiskepassen blir inte längre än 6 timmar pga solståndet. Men den 22 december vänder det åter mot ljusare tider även om det dröjer till slutet av januari innan man märker någon större skillnad.
Gäddan är extremt trög denna period om det är öppet vatten, det blir faktiskt bättre fart när isen lagt sig på gäddorna som då frossar på igen.
Vid wobblerfiske är det småpuffar på betena och vid mete med levande betesfisk är det mycket ”spott”.

Laddad för ismete
GÅ NED I STORLEK
Det är en bra taktik att gå ned i storlek på både wobblers och betesfisk.
Zalt i mellanstorlek, Westin Magnum Pike, Hi-Lo 26 gram, Westins Jätte 17 cm, Rapala SSR, Salmo Fatso 10 cm, är några bra vinterwobblers.
När det gäller levande betesfisk, så är de man ratat tidigare under hösten för att de varit för små som gäller, typ 8 – 14 cm storlek.

Var beredd på få hugg, fem fiskar är en bra dag.

2 kommentarer:

  1. Jag noterar att du har en fluggerburk på kortet. Vad menas? Du vet väl vad som gäller! Hur många burkar vill du ha?

    SvaraRadera
  2. Allt kan köpas för pengar, ge mig ett bud jag inte kan motstå.

    SvaraRadera