Summa sidvisningar

fredag 14 juni 2013

SOMMAREN ÄR HÄR

Maj kördes över med rekordfart och nu är vi en bit in i juni. Allt går rasande fort denna period, gädda byts till gös och sjöarnas båtliv tar fart, alla vill vara med.

Själv har fisket varit både upp och ned, vissa dagar funkar allting och vissa dagar är det trögt som sirap.
Gösen är lynnig, rolig och utmanande än idag.

VERTIKALFISKE
Jag blir allt bättre på detta och jag tycker mig kunna säga att jag har skaplig båtkontroll nu, men de fetaste individerna fattas mig ännu.
Det gäller att hålla huvudet kallt och ta med i beräkningen att vissa personer är ute dagligen och skördar framgångar därefter, jag hinner det jag hinner.
I fredags vaknade man till en fantastisk morgon och att glida ut på spegelblankt vatten vid halvfemtiden är värt offrandet av skönhetssömnen.
Mest smågös...
Kaffet smakar kanon och allt känns bara så där fantastiskt bra!

Vertikalfiske stod på agendan och jag hade höga förväntningar denna morgon.
Genast gjorde gösarna sig bekanta med de gummibitar jag erbjöd dom, och det stod inte på förrän den första gösen satt där.

Det blev en bra förmiddag och jag kunde summera ett 15-tal gösar innan jag styrde båten mot hamnen.
De två största för dagen låg runt trekilosstrecket.

GUIDNINGAR
Det har blivit ett par guidningar under juni månad, sportfiskare ifrån Holland har hittat hit och vill ta del av våra fantatiska vatten.
I onsdags så hade jag ett gäng på fyra som egentligen ville ha gädda i första hand. Jag hade tagit hjälp av Tomas "Lufslufs" Larsson som c/o guide.
Bryggsnacket gick och Tomas tuggade på medans jag höll lite lägre profil, fisk skulle det bli men hur många var frågan?


Gös, gös, gös
 Efter lite koll i gamla noteringar så bestämde jag mig för att fiska i ett område jag inte varit på sedan 4-5 år tillbaka.
Men normalt en bra kant att följa, det var trollingfiske beställt och spöna laddades med Butch, WJ och Big Mac, ja den heter så.

Vid lunchtid återsamlades vi för lite mat och summerade förmiddagen. Som väntat hade min båt tagit flest och störst fiskar (10-3 i min favör).
Men Tomas hade i alla fall sett de största på lodet, enligt honom...
Jag har hellre fisken i håvnätet än virtuellt på lodet förklarade jag om för honom!

Gammal är äldst!

Efter lunch fortsatte det fina fisket och Tomas kunde snygga till siffrorna lite grann med dagens längsta gös, 85 utsträckta centimeter gjorde lyckan total i båten! Bra jobbat!

Men när vi summerade dagen fanns det en enda vinnare och det var min båt!

NYTT DATAPROGRAM
Sedan jag köpte in min nya Elite 7:a så har tankarna varit på att producera egna djupkartor. Dr Depth var programmet jag hade i åtanke men så lades det ned och har förmodligen blivit uppköpt.
Fick lite tips på nätet och hittade ett liknade program som kändes klockrent för mig.
REEFMASTER heter det.

Med inlagda GPS punkter kan man även se vart du tog fisken

Grymt läckert!

3D med Google Earth som bakgrundskarta


Bild ifrån en Lowrance Elite 5

Med djuplinjer
Priset för en fullständig licens är 1000:- väl investerade pengar.


Till helgen skall de första inspelningarna börja och till hösten skall mina sjöar vara kartlagda och klara!


6 kommentarer:

 1. Här blev jag lite nyfiken.
  Scannar du botten själv och lägger in det i programmet? eller finns det färdiga djupkartor till lodet?
  Vill ha en sådan karta som är på bilden ifrån elit 5. Letat men inte hittat något givande.

  SvaraRadera
 2. I detta program scannar du bottnen själv genom att spela in spåret på ditt lod. Sedan för du över datan till Reefmaster som omvandlar de inspelade datan till djupkartor. Sedan tar du tillbaka filen till lodet. Då har du en djupkarta i ditt lod.Ju mer du spelar in och överför i Reefmaster desto mer detaljerad blir kartan. Gå in på hemsiddan och läs vidare.

  Mvh Dennis B

  SvaraRadera
 3. goglade och halka in på din blogg. tänkte kolla med dig om du vet något om tomic master 7tum,om den är bra för gösfiske och hur djup den är? fundera på köpa. nyligen börja fiska. mest för hobby! MVH Jannice

  SvaraRadera
 4. Hej, kul att du blivit intresserad av fiske! Du kommer bli fast för livet, jag lovar. Tomic är en grym gäddwobbler men kanske inte nr 1 för gös. Då skulle du satsa på en bomber 25a eller en Nils master 15cm. Sök på gös i bloggen så får du många tips på beten och hur du skall fiska. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Hej Dennis, grym blogg. Fiskar du lite nu eller uppdaterar du sällan? Senaste posten 16:e juli. En fiskare av rang som du borde väl vilja öka på personbästa på abborre? 1,325 är en fin bit men det borde inte krävas allt för många timmar innan du kan kliva över finfina 1500 strecket och kanske närma sig fantastiska 2000(!). Hur ser du på abborrfiske?

  SvaraRadera
 6. Hej
  Abborrefiske är fantastiskt roligt och sjön där jag har stuga hyser grov abborrre. Men jag har fakstiskt inte fiskat efter den i år då tiden gått åt till annat. Visst 1500 gram vore coolt men jag är rätt nöjd med 1325 också!
  Kör hårt!

  SvaraRadera