Summa sidvisningar

onsdag 9 november 2011

GÄDDRACE!

Efter mycket om och men så var det Farsgubbens tur att bli guidad. Semester i måndags för mig, vanlig vardag för pensionären.

Vi eller rättare sagt jag hade bestämt att vi skulle flötestrolla på den aktuella sjön. Vädret var gråmulet med mycket svaga eller inga vindar alls.
Vattentemperaturen har nu legat på drygt 6 grader i ett par veckor nu, så ytvattnet är högintressant.

WordFeud mössan regerar
 Två spön med flöten släpades fram bakom båten medans två paravaner fick gå på ytterspöna.
Vi startade fisket strax före klockan åtta och mörthinkarna var fyllda med ca 40 mörtar, småbraxnar och lite annan blandning.
Det svarta men klara vattnet hade nu på hösten blivit än klarare än under sommaren. Vi såg att siktdjupet säkert var ner mot fem meter, så gäddorna skulle se våra fiskar från långt håll.

Tafsarna som vi presenterade mörtarna på var också helt rena, för mycket tingeltangel skulle nog skrämma mer än locka.

FÖRSTA HUGGET TILL BÅTGÄSTERNA
Det tog inte mer än 10 minuter när vi precis kom ut på djupet som första paravanen gungade till, fisk! Naturligtvis skulle pappa ta första hugget och han drämde i med ett svagt, svagt mothugg, tappad fisk direkt något som skulle bli återkommande under dagen för hans del trots massor utav feedback.

Medans han drillade så försvann ett av flötena, den tog jag snabbt och effektivt. Tyvärr var det en tvåkilosgädda, något som jag skulle få drilla under hela dagen.
Vi betade på med nya mörtar och iväg, elmotorns tysta gång är ju underbar att åtnjuta, ett fantastiskt hjälpmedel.

Perfekta förhållanden för elmotorn
 Fisket skulle bli magiskt, mellan 08 – 14 så blev det 20 gäddor över relingen, pappa tappade säkert 8-10 stycken under drillning och lika många släppte snabbt efter mothuggen. Tre gånger var gäddorna uppe och attackerade paravanerna, helt sjukt egentligen.

TIOTALET DUBBELDRILLNINGAR
Vi dubbeldrillade gädda säkert tio gånger, scenariot var ofta väldigt lika. Först hugg på en av paravanerna, sedan ett på något av flötena medans en av oss drillade på paravanspöet.

Eftersom paravanerna blev attackerade så körde vi oblyat med max 8 meters släpp bakom. Det skulle visa sig bli bästa metoden för dagen. Vid lunchtid så klev äntligen en bättre fisk på och det var farsgubbens tur att ta den. Nu pressade han gäddan hårt och gjorde inga misstag. Efter ett par minuter så låg madamen i tryggt förvar. 100 cm lång och 6,4 kilo, en jättegädda för honom!

Kanongädda till en nöjd pensionär!

Kul, kul!

Vid tvåtiden så var mörtarna slut men som tur var hade jag en låda med blandade beten som vi kunde använda oss av. Det blev några gäddor på dessa också innan vi mycket nöjda trailade upp båten i novembermörkret.

1 kommentar:

  1. läser ofta din blogg:) mycket bra och tänkvärda saker. fin gädda av farsgubben din:)
    Tomas

    SvaraRadera