Summa sidvisningar

måndag 17 oktober 2011

En jätte bland många mindre

Söndagen var vikt åt höstgäddorna som nu mer eller mindre skulle hoppa i båten självmant hade vi tänkt oss.

Göran hämtade en sömndrucken Berglund strax före sex på morgonen, först skulle vi hämta mört i en av våra mörtstugor som låg ute. När vi var på väg så fick vi snabbt en bil bakom oss. Oavsett vart vi svängde så låg den ett 50-tal meter bakom.
- Jag frågade Göran vem det kunde vara?
- Det står ett P och O och ett L…på bilen…

Visst var det polisen, vi svängde av och stannade. Göran klev ur bilen samtidigt som polisen slog på blålamporna för en kort stund. Göran förklarade snabbt och ödmjukt vårt ärende i denna del av landet. Vi fick öppna bagageluckan och visa polisen att den vita, igenimmade Opeln med prydnadsrost, inte var stulen.
När det var avklarat och mörten var vittjad gav vi oss av för en längre bilfärd. Timmen senare var båten packad och vi gled ut på en solig och lugn vattenspegel.
På väg ut mot nya äventyr!
BETESTROLLING MED PARAVANER
Vi skulle köra betestrolling med paravaner och sjön har vi inte testat tidigare, så det var med spänd förväntan vi sjösatte båten och våra fyra tillåtna spön.
Första timmen gav inget och vinden hade ökat lite utan att för den skull vara till någon nackdel. När vi bytt område så började det genast hända grejor.
De tre första påslagen blev dubbelhugg, så tre gånger står vi och drillar varsin gädda samtidigt!
Görans största av dessa tre orkade tynga vågen över fyra kilo medans jag höll mig till årets höstupplägg, Inga gäddor över fyra kilo!
Vanlig storlek i söndags
Det var blandad kompott, vi fick fisk på både vobblers och levande betesfisk. Framåt 11-tiden hade vi räknat in 12 landade gäddor, ingen riktigt liten men heller ingen sjövarg.
Sedan följde ett par timmar utan hugg trots att vi var kvar i samma område.

Mörtfight
Vädret var lika, dvs blå himmel och svaga till måttliga vindar.

Vi höll oss på djup mellan 7 och 16 meter men vi fiskade betena högt upp i vattenlagret, Görans bästa knep var att köra oblyat med betesfisken 20 meter bakom paravanen.
Göran med dagens största
Mitt bästa bete var en Savagear 4-play i 25 cm storleken.
Båda dessa beten går max en meter under ytan.

TUNGGUNG
Vid tvåtiden så får jag ett riktigt påslag på paravanspöet, paravanen sjönk under och spöet fick släppa ifrån sig lina, det gungade gott när jag tog tag i spöet, men är det verkligen fisk hinner jag tänka?
Nej, det måste vara något annat. Jo det visar sig vara en avsågad gran modell stor som efter fotografering fick gå tillbaka till vattnet.
Man hann få lite puls innan man förstod var som var på gång.
Höstens största, utan tvekan!
Efter det så kom en ny huggperiod som varade fram tills vi plockade upp grejorna vid fyratiden. Det blev till slut 21 gäddor mellan 2 - 4,5 kilo. Mycket action men inte den där stora som man vill åt.

Till helgen väntar ett reportagefiske med Bernt Moberg på GD och ett par semesterdagar skall även plockas ut innan oktobers utgång.

2 kommentarer:

  1. återigen ett stort grattis till den fina granen! hehe

    SvaraRadera
  2. Bra skrivit som alltid.

    SvaraRadera