Summa sidvisningar

söndag 30 januari 2011

Nya beten från Savagear!

De senaste åren har Savagears kommit med fina och väl anpassade prylar till predatorfisket. Allt också till ett rimligt pris, i alla fall när man tittar på spösidan och de flesta tillbehören. Jag har två Savagear MP Predator 60-100 gram, 10 fots spinnspön till trolling och de är kanonfina spön att drilla grov fisk på.

På betessidan så styr man trenderna ganska hårt tycker jag och man kommer med höjdarbeten varje år.

Till 2011 kommer en mjuk variant av 4-playen som en utveckling av den vanliga wobblern. Det som lockar mig är att man kan tackla den på flera olika sätt så man kan variera sitt fiske utefter de förhållanden som råder.
Det finns ett trekrokstackel där 4-playens egenvikt används vid kast och den får en härligt rullande gång, vid spinnstopp faller den sakta ned som en skadad fisk. Måste vara ruggigt effektivt på grunt vattten.


Softlure 4-play 19 cm

Sedan kan man tackla den med en vanlig jiggkrok tillsammans med en stingerkrok, det behövs inte många gram på jigghuvudet ca 7-12 gram.

Det tredje sättet är att sätta på en stor rund krok som gör att man kan gömma krokspetsen i ryggen. Det gör att man kan fiska i tät vegetation utan att fastna.

Det fjärde och sista alternativet är att sätta på en stor "plastskalle" med sked, typ det man använder vid betestrolling för löja. Men nu har man kunnat få rätt tyngd i skallen och med jiggen inträdd i skallen så wobblar den fantastiskt fint. Den går att använda till dött bete också, typ strömming eller annan långsmal fisk.

Priset ligger på ca 50:- för ett 2-pack.
Alla dessa tillbehör kommer att berika mitt gädd och gösfiske 2011. Kolla in länkarna nedan på de nya betena och se hur du skall tackla dessa!

http://www.youtube.com/watch?v=Ua8iIHCnQJY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=10DsGciM_xE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar