Summa sidvisningar

onsdag 22 december 2010

Gäddböcker II

Big Pike – Bob Church 2006


En bok om de brittiska rekorden genom åren mm
Med Gord Burton, Neville Feckling, Mike Green och Barre Rickards.

Boken beskriver gäddfiskets historia på de Brittiska öarna.
Stora gäddor på artificiella beten.
Fiske efter stora gäddor med levande och dött bete.
Gordies Adventures, mannen, myten som övergav de små vattnen och utforskade de största sjöarna både i England och Skottland. En gammal boxare som verkligen lever upp till myten om gamla boxare. Kan Loch Lomonds grund, djupkanter mm som sin egen ficka.
All brittiska gäddor över 40ibs sedan 1950.

En kul bok att läsa om man är lite mer insatt i fisket och ingen bok jag tycker den oinvigde skall läsa.
Som så ofta är fotona inte av någon högre kvalité men den fyller sin plats i bokhyllan.Pike Fishing – The practice and the passion . Mick Brown 1993

En av de bästa böckerna om gäddmete

Den första moderna gäddfiskebok som fans att tillgå ifrån England. Boken är indelad efter årstider med början i april. Sedan beskriver Mick sitt fiske efter gäddan under årets alla månader. I England har man ju fiskeförbud under några veckor i mars-april.
Boken börjar i april...
Mick beskriver beten, metoder, platser mm på ett fantastiskt bra sätt.
England ligger mil efter oss vad det gäller fiske med wobblers, jiggar, spinnflugor mm. Men ingen slår de på fingrarna vad det gäller det landbaserade fisket med död eller levande bete. Det mesta vi lärt oss i Sverige kommer ifrån öarna i väst.

Vi har förädlat det med metoder som flötestrolling eller trolling med paravaner då vi oftare än engelsmännen använder båt i vårt fiske. Hos oss har heller inte dött bete fått någon större plats hos oss. Levande bete är många gånger effektivare men det går riktigt bra ibland med dött bete.

Min största gädda på dött bete är en 9,3 kilos efterleksfisk som hellre plockade den botten metade strömmingen framför en pigg mört i mellanvattnet.

Micks bok får höga betyg av mig och den känns faktiskt fortfarande modern trots sina 17 år på nacken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar