Summa sidvisningar

tisdag 4 maj 2010

Första hugget , en sjua!

Det blev ett kortare kvällspass igår efter jobbet. Vattentempen har nu stigit till över nio grader och det var fullt med liv i vassen. Det var grodor och paddor som ville para sig och fullt med sjöfåglar som också hade annat än mat i tankarna.
Raggarbild och bakåtkammat
Fisket var segt riktigt segt, nu har vi kommit till en period då det är få gäddor som äter, leken är i full gång. Det tog över två timmar innan jag hade första hugget, en gädda kastade sig över Salmo Slidern direkt efter nedslag, först kändes den liten bara följde med ett tiotal meter innan den började med ett par korta men snabba rusningar. När den gled förbi båten så hade den ryggen full med iglar, den hade tryckt på bottnen länge tydligen. Hon kämpade stenhårt nu och det blev fem-sex hårda rus med huvudskakningar men Slider satt envist kvar i mungipan.
Håvningen gick smidigt och hon mättes till 102 cm och 7,1 kg, fin medelvikt än så länge denna kväll...


Ooops, ibland blir det svårt med självutlösaren.

Fick sedan en kilosgädda på Abus spinnfluga i morotsfärgen. Det blev bara två hugg, ingen följare eller nåt som skulle tyda på något annat heller.

2 kommentarer:

  1. Har sett att det finns en hel del kritik mot att fiska under leken på våren. Personligen kan jag inte se något fel i det men är det något du stött på motstånd om också?

    SvaraRadera
  2. Nej, jag anser gäddan vara en tålig fisk och här uppe hos oss så är ju inte fisketrycket särsklit hårt. Kan dock förstå att det sliter på gäddan i typ Sthlms skärgård och liknande. Däremot så är gösen inte lika bra att fiska på då hanarna står kvar och vaktar rommen, fiskar man bort dom så dör rommen.

    SvaraRadera