Summa sidvisningar

fredag 5 augusti 2011

Anders Forsberg i båten

Tidigare i somras ville Anders Forsberg ha hjälp av mig med att guida honom på en av de gössjöar vi har i Gästrikland. Men omständigheterna gjorde att vi fick ställa in den första planerade turen. Men mitt i veckan hörde Anders av sig och med kort varsel träffades vi i torsdags.

Anders skriver ju i "Fiske för Alla" och är den som introducerat många nyheter till vårt vackra avlånga land, bla jerkbaitfisket, bulldawgs, spinnflugor och han var också först med att skriva om vertikalfiske efter gös. Den artikeln var med i ett höst/vinternummer i början på 2000, men man följde aldrig upp den artikeln och det föll i glömska tills Jörgen Larsson spetsade Fiskefeber med många artiklar några år senare. Resten är ju historia som ni vet.
Anders var verkligen en trevlig bekantskap, vi hade långa och intressanta diskussioner i båten om allt inom fisket.
Jag visste att Anders väldigt gärna har en spinnfluga på tafsen när han spinnfiskar och jag har länge gått och klurat på om det inte skulle kunna funka som trollingbete till gös. Under vertikalfiske vill ju gärna gösen ha minimala rörelser och en spinnfluga på ett djuptackel som studsar fram på bottnen måste ju vara en hit!

Efter en halvtimme kommer första hugget, spöt med djuptacklet rister till och härliga knyckar fortplantar sig i spöt, något hade gapat över den rödvita Hairy Killern...

Hur det gick och i vilken sjö vi var i får ni läsa om i FFA framåt hösten.

Ett litet smakprov kan ni dock läsa på länken nedan:

http://www.eu.purefishing.com/blog/blog-andersforsberg/index.php?entry=3079

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar