Summa sidvisningar

onsdag 22 augusti 2012

ANVÄNDER DU FLYTVÄST?

Återigen har sportfiskare drunknat under fiske. Tragiskt varje gång det händer någon.
Tyvärr så har de allra flesta som drunknar heller inte flytväst eller flythjäp på sig. Är olyckan framme så har man inte mycket till marginaler på sin sida, redan vatten som är runt 15 grader får en förödande effekt på kroppen. Muskler tappar styrka, blodcirkulationen blir sämre liksom hjärnans tanke.

Flytväst på!
SJÄLV VARIT UTAN I MÅNGA ÅR
Jag har själv syndat rejält i flera år och fiskat utan flytväst på sommaren. Men insåg att jag numer tillhör de där medelålders män man läser om som har förolyckats. Jag vill verkligen inte att det skall hända mig något och jag har tagit tag i detta genom att använda flytväst. Det händer att den åker av ibland vid extremt varmt väder och lugn sjö, men låt oss säga att jag har den under 90% av fisketiden.

Nuförtiden finns det så bra grejor som inte är ivägen under själva fisket, en del modeller är t.o.m så läckra att de tuffaste "hardcore" fiskarna kan bära en utan att skämmas mellan kasten.
Sedan är det en prioriteringsfråga hos varje enskild fiskare!

Varje fisketävling skull det vara regel att bära någon form av flytväst annars får man inte starta, det är en regel som på sikt gynnar användandet då många yngre gillar att tävla.

Jag skrev om det här redan förra året i bloggen men det tål att upprepas.

Kolla även länken till Fiskejournalen:
 http://fiskejournalen.se/tva-nya-drunkningsolyckor/

TIDIGARE BLOGGINLÄGG:
http://esoxhunting.blogspot.se/2011/06/anvand-raddningsvast.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar