Summa sidvisningar

söndag 10 mars 2013

FISKE MED CORDES TRAVELS

SVINKALLT MEN SOL
Satsningen på att marknadsföra Gästriklands fina fiske fortsätter och i helgen har vi haft besök från Hollands största resebolag Cordes Travels.
Raffie Cordes, Marco Hans Kraal och Maurits De Wolf var de trevliga holländarna vi fick besök av.
De anlände under torsdag eftermiddag och stannar tills på måndag.
Torsdag och fredag var det Gästrikland som gällde och lördag och söndag så är det Hälsingland som får besök.
Jag, Lars Ljunggren och Mikael Norrbelius hade fixat för fisket.


Marco Kraal ifrån ett av hans TV program
BOENDE, BÅTAR OCH FISKE
Denna visningsresa är viktig både för dom och för oss då det handlar om kvalitetssäkring. Boendet måste var på topp, våra båtar och ev extrautrustning behöver också hålla hög klass för att fiskare skall komma hit.
Våra sjöar håller hög klass, framför allt för gös så där behöver vi inte orora oss i dagsläget.

ISFISKE EFTER GÖS OCH GÄDDA
Det som lockade just nu är vårt isfiske efter gös och gädda. Marco Kraal är en av Holland mest kända sportfiskare och han har ett eget TV program ett par dagar i veckan och han skriver i flera magasin, blir han nöjd med fisket då kommer bokningarna också.

Han och jag slog följe under fredagens fiske och vi hade många och intressanta diskussioner om gösfiske. Det som kännetecknade Marco var hans enorma intresse för detaljer och han verkar aldrig tröttna på fiske. Han ville veta allt om ismete och jag hade en mycket givande dag med honom.

TRÖG DAG
För att säkra upp så hade vi hjälp av flera fiskare som befann sig på sjön under fredagen, skulle något stort komma upp så skulle vi ha möjlighet att ta oss dit och fota fisken.
Men vi hade alla ett trögt fiske i det kalla men underbara vädret.
Men strax innan elva så får vi äntligen en bättre fisk på ett av våra spön, det visar sig vara en mycket vacker gös som ägaren Raffie fick äran att drilla till Marcos stora förtret.
Raffies gös räddade dagen, 4,79 kg och 77 cm.
Denna gös räddade dagen för oss alla.

Marco kommer tillbaka i juni igen för att vertikalfiska efter gös och då skall vi bjuda på riktigt bra fiske.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar