Summa sidvisningar

måndag 18 juni 2012

Sura gösar och regnhelvete!

Det är inte många dagar man kan klämma in fiske och när veckorna är uppbokade så är det någon timme på helgen här och där som kan utnyttjas. Men hur ofta är det inte så att vädret ställer till det på helgen?

Det kan vara kanonväder hela veckor men när man kollar vädret typ torsdag kväll låter det ofta så här: Ett intensivt lågtryck som kommer in under fredag kväll och som berör hela landet under lördagen...under söndagen kommer ett nytt lågtryck in...

Surt blött och kallt har det varit förr också...
Precis så var det denna helg som gick. Men det kunde finnas någon timme mellan lågtryckena på söndagen och klockan ställdes på 03.00. Jag fick fisketid mellan 04.30 till ca 10.00 då regnet kom igen, jag körde en timme till innan jag gav mig.
Gösarna tryckte hårt på bottnen och var inte alls sugen att jaga i mellanvattnet, inte en enda fristående båge kunde ses på lodet på drygt fem timmars fiske!

Det blev 8 smågösar och en blindstyrd femkilosgädda som facit, denna underbara sommarhelg...

VERTIKALFÄSTET
I förra inlägget skrev jag om vertiklagivarfästet som nu är komplett, den provisoriska lösningen är nu permanent och det har fungerat superbra, allt som behövdes var två borrhål till givarfästet.
Enklare lösning kan ni inte hitta!


Första snabblösningen till förra veckans fiske, det funkade hyfsat det också.

Permanensta fästet till givaren, inköpt på ESSKA.se.

Annan vinkel, till plastfästet sitter det en monterad metallplatta som man skruvar fast ekolodsgivarens fäste.

4 kommentarer:

 1. Snygg och enkel lösning som jag tänkte kopiera! Men fästet från esska.se vad är det för nått, kunde inte hitta det på deras hemsida?

  SvaraRadera
 2. Ja precis, vad är det för artikelnummer till det på esska.se?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Piscatus, jag har provat att gå in på deras hemsida men kommer inte in. Åtgärden avbryts. Jag får återkomma snabbast möjligt då jag har ordern liggandes på jobbet. Aalltså under måndagen...
   Mvh Dennis B

   Radera
  2. http://www.esska.se/esska_se_s/Roerklammer-PP-elastomerinsats-laett-byggserie-GRXLEL000000-15640.html,search=r%C3%B6rf%C3%A4ste

   Kan det vara denna?

   Radera