Summa sidvisningar

onsdag 25 augusti 2010

http://gd.se/nyheter/hofors/1.2275076-overfiske-och-forsaljning-uppror

ROVFISKE PÅ OTTNAREN, NÅGON FÖRVÅNAD?

Som så ofta så är det ett rovfiske efter gösen, denna gång med nät och långrev. Ottnaren har ett av de frikostigaste tidsperioderna för detta rovfiske. Från 1 juli fram till isläggning kan dessa hungriga dårar, dag ut och dag in lägga nät och långrev för sitt sk "husbehov"...
När man sedan ser högar med massa fiskrens så blir man upprörd och förvånad från styrelsen i Ottnarens fiskevårdsområde, märkligt då detta ALLTID blir resultatet.
Man har mellan 130-150 dygn på sig att fylla "husbehovet" innan isen lägger sig, det blir många sköna slantar till dessa personer.

Ett enkelt sätt att komma åt problemet är naturligtvis att förbjudet detta med omedelbar verkan.
Eftersom man förmodligen inte törs det, nätmarodörerna är en stark grupp som verkligen kan trycka på för sin sak så kommer det inte att hända.
När det inte går att ha någon fångstbegränsning med nät eller långrev så måste man minska antalet tillåtna dagar, kanske max två veckor om året. En vecka i juli och en vecka i september så har du frysen full i alla fall.
Någon gång i framtiden så kommer alla förstå att vi inte kan fortsätta så här, tänk om Ottnarens Fiskevårdsområde skulle våga gå i bräschen för ett totalförbud, vilken publicitet och goodwill man skulle få!

Klicka på länken ovan och gör din röst hörd på GD:s forum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar