Summa sidvisningar

måndag 23 augusti 2010

Båtprojekt

Som gäddjägare så vill man kunna utnyttja ett flertal vatten i jakten på tioklubbarna. Det är inte alltid som hemmavattnet är på topp och att leta nya vatten är också utvecklande för ditt gäddfiske.

Ett bra sätt att få bästa valuta för pengarna kan vara att köpa in 3-4 mindre båtar på Blocket eller liknande, istället för att lägga ut tiotusentalskronor på ett stort ekipage.
Med mindre båtar blir du mobilare och du kan sjösätta båten i princip var som helst medans en stor båt kräver en ramp.
Den lilla båten kan du ändå få ut lika mycket av ditt fiske som i den stora.

Att ha ekolod och en mobil GPS på en verktygslåda med ett litet 12 volts batteri gör att du kan kartlägga och fiska lika effektivt som med storbåten.
Mobila spöhållare, ankare mm ryms i en större murarhink som är lätt att ta med sig. En mindre motor typ 4 hk 4-takt gör att du kan transportera dig längre sträckor likväl som att trolla i många timmar.
En 4 hk motor väger ca 25 kilo, så det är inget problem att plocka av och på en sådan motor.

( Se tidigare artikel från 12 maj, Mobil båt )

UTTERN 380
Under sommaren så har jag och en av fiske kompanjonerna köpt in en begagnad Uttern 380, en fantastisk liten farkost med dubbelbotten, den är ca 160 cm bred och 380 cm lång, bredden gör den väldigt stabil och två stycken kan fiska i princip problemfritt. Vi har lagat och fixat den lite efter inköpet men den är nu redo att kladdas ner med gäddslem.
Med den kan vi fiska i mindre havsvikar, i alla åar, Dalälven och insjöarna runt om i Gästrikland.

Den kommer att läggas nu i höst på en plats som vi verkligen ska ge chansen, vi vet att chansen att fånga gäddor på upp till 14 kilo är stor och att fisketrycket inte är stort.
Det är annars lätt att rykten sprider sig om bra gäddvatten och inte får man fiska ostört i t ex Marma…

Idag så är man ägare till tre båtar, den stora en Höga Rodd 500 har jag en permanent båtplats till. Sedan har jag en Höga Rodd 390 och nu en Uttern 380 som ligger i mindre vatten och kan användas direkt då de ligger på land upp och ner. Det är bara att vända på båten och sjösätta direkt!

Jag vet att det finns gäddjägare som har upp till ett 10-tal båtar, gamla vrak som ändå är dugliga för fiske, små obetydliga sjöar, de ligger på land fastlåsta runt träd eller liknande och i dessa vatten kan man fiska ostört i många, många år efter grov gädda.

2 kommentarer: