Summa sidvisningar

tisdag 13 juli 2010

Ett enda hugg !!!

SICKEN VÄRME!
Vilken j.... värme det blev. Skönt riktigt skönt efter den vinter vi haft. Jag hade tänkt att jag skulle fixa en "Grand Slam" under de tre veckor som jag har semester, det är ju Fiskejournalen som gått ut med en lite rolig fisketävling/utmaning nu under sommaren. Det gäller att ta en gädda över 8 kilo, en gös över 4 kilo och en abborre över 1 kilo för att kvalificera sig för en "exklusiv" keps att bära...
Redan första semester morgonen fixade jag gäddan som vägde 8.42 kg. Nu gällde det att ta den där gösen också.

Varje sommar så tar jag och min gamla målvaktskollega Jari K ( Kajan ) en trollingdag efter gösen. Så också igår, vädret var helt enkelt för bra, sol, sol och runt 30 grader i luften, vattnet var bara dryga 23 grader och så varmt tror jag faktiskt inte att jag mätt upp någon gång. Fisket blev därefter, segt och fruktansvärt svårt. Vi började fiska vid 13.30 tiden och Kajan inledde direkt med en gädda som blindstyrt på vobblern, för det var det enda som hände de första timmarna. På mina wobblers hände absolut ingenting, trots att det mesta i gösväg provades.

Kajan grubblar, hur kunde det hända igen?, bara små fiskar...

Vi stannade till vid lite grynnor och jiggade men fisken var som bortblåst, dom hade kanske fullt upp med att hålla sig vid liv i värmen.

Strax före nio på kvällen då det äntligen blivit lite svalare så fick det vara nog, på med en gammal klassiker på et av spöna, en Hi-Lo 40 gram i rödvit!
Och tront du på f.. efter tio minuter så smäller det till rejält och en större gös hade gapat över klassikern.
Kvällens enda stöt i spöt
Den klarade precis gränsen 4010 gram och den var 73 cm lång. Det blev mitt enda hugg under hela dagens fiske, men det viktiga var ju att jag klarade ett av målen på väg mot en "GS".

Nu blir det till att lägga några dagar på abborrfisket vid stugan och där brukar jag kunna ta några kilosabborrar varje sommar, så vi får se vad som händer.
Kajan gjorde som han brukade, plockade undan dom små så att jag kunde ta den största för dagen, han fick till slut två små gösar och en gädda som sagt.

Solnedgång över gössjön

3 kommentarer:

 1. Hej Dennis! Den där tävlingen låter kul! Jag har abborren och gösen men saknar gäddan. Vet inte om du följer våran blogg men har ny adress nu. lindhultsfisketeam.blogspot.com. Lägger snart till dig i vår blogglista om det går bra. Mvh Elias

  SvaraRadera
 2. Riktigt fin gös. Grattis.

  Jag har en länksamling för fiskebloggar på min hemsida. Länkar dig gärna om du vill. Gå isåfall in på www.ranglers.se och klicka dig vidare till bloggkartan och forumläret som finns där.

  Skitfiske,
  Bellmyr

  SvaraRadera
 3. Tjena Bellmyr, har fixat det ikväll!
  Kul att du uppskattar bloggen.
  DB

  SvaraRadera